Winewise cursussen - WSET Qualifications - WSET Level 4 Diploma

De hoogste wijnopleiding in de BeNeLux van internationaal topniveau.
De Diploma Course is bedoeld voor kandidaten met een gedegen kennis en ervaring met wijn, in het bezit van het WSET® Level 3 Award. Het is de vlaggenschipkwalificatie van de WSET, ontwikkeld om mensen voor te bereiden op hogere posities binnen de wijn- en dranken sector. De cursus brengt productkennis en proefvaardigheden naar een specialistisch niveau, de nadruk ligt op de professionele benadering van wijn. De Diploma Course wordt onderwezen door een internationaal team van ervaren Masters of Wine en specialisten in hun onderwerp. Lessen en examens zijn geheel in het Engels. Het Diploma is internationaal erkend en kent in binnen- en buitenland een hoog aanzien. Het is bovendien de meest aangewezen vooropleiding voor de studie tot Master of Wine.
Alle cursisten starten met de START module. Daarna kan je nog beslissen om D3, D4 en D5 online of klassikaal te doen.

WineWise Diploma Benelux info 2022

WineWise Diploma Benelux D3 data/programma 2022

WineWise Diploma Benelux D3-D4-D5 data/programma 2022

Specification for the WSET Level 4 Diploma in Wines

Prices WineWise Diploma Benelux 2022

Exam dates Diploma 2022

Voor mogelijke startdata – klik hier


Meer informatie

WSET Level 4 Diploma in Wines 2021

De Diploma Course is ontwikkeld door de WSET®, de grootste wijnopleider in de wereld en is het vlaggenschip van de WSET®. Het is een zware cursus, en de geadviseerde vooropleiding voor de studie tot Master of Wine. Het Diploma is internationaal erkend, en kent in binnen- en buitenland een hoog aanzien. De Diploma Course wordt in vrijwel geheel West Europa, alsmede in de Verenigde Staten, Azië, Australië en Nieuw Zeeland gegeven. WineWise hanteert voor de kwaliteit van de cursus hoge normen, onder meer door het inzetten van docenten gespecialiseerd in het thema en meestal Masters of Wine en door begeleiding bij de studieplanning. Ook de selectie van de cursuswijnen ligt op het hoogste niveau in Europa.
De nadruk ligt op de professionele benadering van wijn. In de cursus worden alle wijnen, wijngebieden en wijnlanden in de wereld die van belang zijn, zeer uitgebreid behandeld. Proeftechniek (volgens de uitgebreide ‘WSET® systematische proefmethode) en dus ook blindproeven is een vast onderdeel van de cursus.
WineWise verzorgt de WSET® Diploma Course in de Benelux en heeft dus deelnemers uit België, Nederland, Groot Hertogdom Luxemburg en andere aanpalende landen.
Bij het succesvol afronden van de cursus ontvang je een WSET-diploma en speld. Verder mogen Diploma graduates de titel DipWSET dragen en het bijbehorende gecertificeerde WSET®-logo gebruiken.

Voor wie?
– Kandidaten met een gedegen kennis en ervaring met wijn, in het bezit van het WSET® Level 3 Award.
– Wijnkenners die zich vanuit persoonlijk en/of professioneel oogpunt verder willen ontwikkelen in de wijnindustrie en de vervolgopleidingen Weinakademiker en Master of Wine ambiëren. 

Wat leer je?
D1: wijnproductie
– wijnbouw
– wijnmaken
– rijping, behandelingen en verpakking
D2: de wereldwijde wijnhandel 
– wereldwijde productie en consumptie
– de lokale markt
– de marketing van wijn
D3: wijnen van de wereld
– Noord- en West-Europa
– Zuid-Europa
– Centraal en Zuidoost-Europa
– Australië, Nieuw Zeeland, Afrika en Azië
– America
D4: mousserende wijnen
– productiemethoden mousserende wijn
– typen en stijlen mousserende wijn
D5: versterkte wijnen
– productiemethoden versterkte wijn
– typen en stijlen versterkte wijn
D6: onafhankelijke onderzoeksopdracht
– mogelijke onderwerpen: een specifiek type of een specifieke stijl wijn in een globale context, een of meer specifieke landen, regio’s of variëteiten, of een actueel onderwerp in de wijnwereld.
Algemeen:
– hoe wijn te proeven en beoordelen op kwaliteit, stijl en prijs aan de hand van de systematische proefmethode SAT (Systematic Approach to Tasting) van WSET® Level 4.

Cursusaanbod 
De Diploma Course bestaat uit 5 begeleide units (online of in klasverband) en 7 examens. De start module kan in de Benelux 3x per jaar gevolgd worden. Viti/Vini (D1) en Wine Business (D2) worden altijd online aangeboden. Na het D1 examen is er een intro sessie over Wine Business en een namiddag waar het wijnproeven aan bod komt. De student dient dan ook aanwezig te zijn op de locatie. Studenten kunnen daarna kiezen om D3, D4 en/of D5 online te volgen of in klasverband.
De lesdagen vinden over het algemeen op maandag plaats en een aantal keer op dinsdag.
Bij de indeling wordt rekening gehouden met de belangrijke internationale wijnbeurzen. De opbouw van de cursus is modulair en kan dus ook over een langere periode worden verspreid.

Cursuslocaties
* D1, D2, D4 en D5 worden alternerend gegeven in Woerden (NL) of Antwerpen (BE). De cursist dient de keuze van locatie te maken bij registratie.
* De overige lessen vinden plaats in Breda – Hotel Princeville, ideaal bereikbaar met het openbaar vervoer van Amsterdam, Brussel of Antwerpen.

Examenlocaties
Alle examens gaan door op locatie Hotel Princeville in Breda (NL).

Cursusindeling
In de Benelux wordt de Diploma Course aangeboden in aparte modules.
– START module (D1, D2 en D6) moet als eerste gevolgd worden.
– D3, D4 en D5 kunnen direct daarna gevolgd worden of één jaar later.

Taal 
Zowel de lessen als de examens voor deze cursus zijn geheel in het Engels.

Examens 
D1: wijnproductie
– 1½ uur gesloten-boek examen bestaande uit open vragen
D2: de wereldwijde wijnhandel 
– 1 uur gesloten-boek examen bestaande uit open vragen
D3: wijnen van de wereld
Een theorie- and proefexamen die op twee opeenvolgende dagen worden afgenomen:
– Dag 1 – een theorie-examen bestaande uit twee delen (open vragen) dat in totaal binnen 3 uur en 20 minuten afgerond dient te worden (een examen van 2 uur en een examen van 80 minuten)
– Dag 2 – een proefexamen bestaande uit twee delen. In totaal dienen 12 wijnen blind geproefd te worden in 3 uur (twee proefexamens van ieder 1½ hours)
D4: mousserende wijnen
– 1½ uur gesloten-boek examen, bestaande uit open vragen en een proefexamen van 3 mousserende wijnen die blind geproefd worden
D5: versterkte wijnen
– 1½ uur gesloten-boek examen, bestaande uit open vragen en een proefexamen van 3 versterkte wijnen die blind geproefd worden
D6: onafhankelijke onderzoeksopdracht
– een onderzoeksopdracht van 3,000 woorden

Toelatingseisen
Deze cursus is bedoeld voor gevorderden die beschikken over het certificaat WSET® Level 3.
Dit verplicht niet tot het volgen van de hele cursus. Speciaal voor kandidaten die ruime wijnkennis en ervaring hebben bestaat de mogelijkheid een versnelde cursus te volgen. Voor meer info richt je tot info@winewise.be
Een minimum leeftijd van 18 jaar is vereist voor het volgen van de cursus.

Kosten (+21% BTW indien van toepassing)
Modulaire inschrijving.
– START module (D1, D2 and D6): € 2.175
– D3: € 3.100 (online: € 1.495)
– D4: € 475 (online: € 395)
– D5: € 475 (online: € 395)

De Diploma Course is BTW-plichtig (21% BTW). Voor buitenlandse studenten is er intracommunautaire vrijstelling van BTW indien de cursist inschrijft via het bedrijf (overeenkomstig art. 21, paragraaf 2 W. BTW), particuliere cursisten dienen eveneens 21% BTW te betalen.

Inbegrepen in de volledige prijs:
• WSET Diploma registratie (3 jaar geldig) en WSET cursusmaterialen (WSET Level 4 online studiemateriaal)
• Persoonlijke skype meeting van max 1 uur met uitleg over de cursus.
• Online lessen voor D1 (Viti/Vini) en D2 (Wine Business)
• Lessen introductie wine business en wijnproeven na D1 examen.
• Eenmalige deelname aan alle examens. Studenten zijn zelf verantwoordelijk voor het eventueel veranderen van vastgelegde examendata VOOR de registratie deadlines.
ATTENTIE: wanneer een student niet op komt dagen voor een examen waarvoor hij/zij ingeschreven is, dan komt de examenvergoeding te vervallen
• Onafhankelijke onderzoeksopdracht (D6)
• Klassikale lessen OF online begeleiding voor D3, D4 en D5, afhankelijk van waar de cursist voor kiest bij registratie.
• De in de les te proeven wijnen
• Thee en koffie tijdens de lesdagen
• Lichte lunch op D3, D4 en D5 klassikale lessen en D3 examen.
• Set van 6 proefglazen en een spuugbakje

Niet inbegrepen

• Hotel en/of diner
• Lunch op examendagen, behalve voor D3 examen, dan is er een licht lunch inbegrepen.
• Boeken van de aanbevolen leeslijst
• Aanbevolen wijnen voor de online begeleiding.
• Optionele studiereizen

Vervolgopleiding
De WSET® Level 4 Award dient als de geadviseerde vooropleiding voor de studie tot Master of Wine en is het minimum vereiste certificaat om Weinakademiker te kunnen worden.