Winewise cursussen - WSET Qualifications

WSET kwalificaties kun je op verschillende manieren behalen. Bedrijfsinterne opleidingen, op maat van jouw bedrijf, zijn de kernactiviteit van WineWise. Ook face to face begeleiding, gecombineerd met zelfstudie en uitdieping van je eigen assortiment, is mogelijk. Vraag vrijblijvend een offerte aan.
Wie individueel een cursus wil volgen kan een klassikale – of online cursus volgen. Data en locaties staan bij de kwalificaties.
WineWise is je partner om je te begeleiden in de juiste studiekeuze. Je hoeft niet per definitie van bij niveau 1 te starten. Afhankelijk van je voorkennis kan je op hogere niveaus instappen. Kijk bij “meer info” om de nodige voorkennis te weten.

Een introductie over wijn voor beginners, bedoeld voor mensen die een loopbaan op het gebied van wijn willen beginnen of die gewoon geïnteresseerd zijn in wijn. De opleiding is een praktijkgerichte kennismaking met de wijnwereld voor mensen die nog niet eerder een wijnopleiding volgden. Je verkent de belangrijkste wijnsoorten en -stijlen door te kijken, te ruiken en te proeven. Bovendien leer je de basisvaardigheden die je nodig hebt om wijn op de juiste wijze te beschrijven en om wijnen aan gerechten te koppelen.
Gratis voor wie werkzaam is in de horecasector. Inschrijving via Horeca Forma

Alle "WSET Level 1 Award in Wines" cursussen Meer info

Een nieuwe kwalificatie voor WSET maar één waar onze markt zeker nood aan heeft. Een eerste kennismaking met sake voor zij die in de wijnhandel of Horeca werken en de basisbegrippen van deze drank willen kennen en toepassen. We bespreken de belangrijkste stijlen en soorten sake aan de hand van de verschillende productieprocessen en degustatie. Sake is een nicheproduct, maar verdient zeker een plaats op de drankenkaart van de betere restaurants. Een beknopte sake-kennis helpt je alvast om op z’n minst het etiket te ontcijferen.
De cursus wordt in het Engels gegeven.

Alle "WSET Level 1 Award in Sake" cursussen Meer info

Een introductie over gedistilleerde dranken voor beginners, bedoeld voor mensen die een loopbaan in de branche willen beginnen of die gewoon geïnteresseerd zijn in gedistilleerde dranken. Deze opleiding is een praktijkgerichte kennismaking met de wereld van gedistilleerde dranken voor mensen die nog niet eerder een opleiding op dit gebied hebben gevolgd. U verkent de belangrijkste soorten en stijlen van gedistilleerde dranken door te kijken, te ruiken en te proeven, waardoor u inzicht krijgt in de hoofdfactoren die van invloed zijn op de smaak en de geur.

Alle "WSET Level 1 Award in Spirits" cursussen Meer info

Een opleiding voor beginners tot halfgevorderden waarin wijnen worden verkend. Voor mensen die in deze branche werken of  voor zij die de basisbeginselen van wijn willen leren. Er wordt in deze opleiding nader ingegaan op de belangrijkste druivensoorten en de wijnregio’s waar deze soorten worden verbouwd. U leert over de wijnstijlen en de belangrijkste classificaties en terminologie die u op etiketten vindt.

 

Alle "WSET Level 2 Award in Wines" cursussen Meer info

Een opleiding voor beginners tot halfgevorderden waarin gedistilleerde dranken worden verkend. Voor mensen die in deze branche werken of  voor zij die de basisbeginselen van spirits willen leren. Er wordt in deze opleiding nader ingegaan op de belangrijkste productiemethodes van spirits en de karakteristieken van gedistilleerde dranken en likeuren. De belangrijkste merken komen aan bod.

Alle "WSET Level 2 Award in Spirits" cursussen Meer info

Een kwalificatie op gevorderd niveau, bestemd voor professionals uit de wijnsector en voor enthousiaste wijnliefhebbers. Deze kwalificatie biedt iedereen die zich verder wil verdiepen in de wereld van wijn een gedetailleerd inzicht in de factoren die stijl, kwaliteit en prijs beïnvloeden. Na afronding ben je in staat wijnen correct te beoordelen en je inzicht in wijn te gebruiken om betrouwbare wijnaanbevelingen te doen. Nieuw vanaf nu is dat je de studiematerialen ook in het Nederlands kan bestellen en het examen in het Nederlands kan doen. We raden wel aan, dat iedereen die interesse heeft om WSET Level 4 Diploma te volgen, dit niveau in het Engels studeert.

 

Alle "WSET Level 3 Award in Wines" cursussen Meer info

De hoogste wijnopleiding in de BeNeLux van internationaal topniveau.
De Diploma Course is bedoeld voor kandidaten met een gedegen kennis en ervaring met wijn, in het bezit van het WSET® Level 3 Award. Het is de vlaggenschipkwalificatie van de WSET, ontwikkeld om mensen voor te bereiden op hogere posities binnen de wijn- en dranken sector. De cursus brengt productkennis en proefvaardigheden naar een specialistisch niveau, de nadruk ligt op de professionele benadering van wijn. De Diploma Course wordt onderwezen door een internationaal team van ervaren Masters of Wine en specialisten in hun onderwerp. Lessen en examens zijn geheel in het Engels. Het Diploma is internationaal erkend en kent in binnen- en buitenland een hoog aanzien. Het is bovendien de meest aangewezen vooropleiding voor de studie tot Master of Wine.
Alle cursisten starten met de START module. Daarna kan je nog beslissen om D3, D4 en D5 online of klassikaal te doen. Te beslissen na de start module.

WineWise Diploma Benelux info 2020

WineWise Diploma Benelux D3 data/programma 2020

Specification for the WSET Level 4 Diploma in Wines

Prices WineWise Diploma Benelux 2019-2020

Exam dates Diploma 2020-2021

Voor mogelijke startdata – klik hier

Alle "WSET Level 4 Diploma" cursussen Meer info