Winewise cursussen - WSET Online - Distance Learning - WSET Level 3 Award in Wines

Een gedegen verdieping in de wijnwereld door middel van een 9 weken online studieprogramma dat flexibel is om te werken rond uw bestaande verplichtingen. De online Level 3 Award in Wijn heeft betrekking op dezelfde syllabus als de klassikale lessen, maar door middel van een ondersteunde en interactieve “online classroom”. Samen met uw collega’s bestudeer je het onderwerp onder leiding van een specialist terzake. Hou er rekening mee dat het examen persoonlijk en schriftelijk dient afgelegd te worden bij WineWise en niet online.
Taal: online begeleiding in het Engels, studiematerialen en examen in het Engels, Nederlands of Frans

WSET 3 – Distance Learning – 2018/2019

New startdate: 6/07/2019
Latest registration/payment date: 16/06/2019
Possible tasting workshop: 24/08/2019 – 10 am till 12.30 pm WineWise Antwerp
Exam date: 14/09/2019 (Antwerp – 10 am) or later date in 2019
Language: the Online Course is in English. Also the study material and exam are in English, but could be ordered in French and Dutch as well at an extra cost of €75 (incl BTW). 
Please mention in the comment box the language you prefer for the study material  and exam (ENG – NL – FR).
KMO-portefeuille: Yes – 40% subsidie op bedrag zonder BTW
Opleidingcheques: No

Datum
 06/07/2019 van 20:00 tot 20:00
Spreker
 Online Classroom
Prijs
 775 € (incl BTW)
Locatie
 Online guidance , WSET London
Taal
 EN

Meer informatie

Waarom online cursus volgen?

De online cursussen zijn gestructureerde en interactieve leerprogramma’s, maar met de vrijheid van een flexibele planning. Studenten kunnen inloggen wanneer ze willen (minstens een keer per week), de inhoud en samenvattingen bestuderen van de wekelijkse onderwerpen, meedoen aan online activiteiten, oefenen voor het proeven, reacties plaatsen en deelnemen aan online klasdiscussies.

Hoe werkt het?
Na registratie ontvang je het cursusmateriaal van Winewise via bpost, en een e-mail van WSET ® met instructies voor het inloggen op het online klaslokaal. Eenmaal op het platform krijg je een cursuskalender met de onderwerpen die wekelijks aan bod komen, achtergrond informatie die je kunt lezen, activiteiten die relevant zijn voor elk onderwerp, proefopdrachten (studenten moeten hun eigen wijn aankopen) en quizzen. De resultaten van uw activiteiten en proefopdrachten dien je te posten op de site. Je kunt reacties online uitwisselen met de instructeur en met medestudenten. Deze interactie is cruciaal voor succes in deze cursus. Een of meer proefexamens maken deel uit van je studie, afhankelijk van het niveau van de opleiding.
Op dit niveau kunnen de studenten ook één klassikale les bijwonen om het proeven volgens de Systematische Proefmethode in groep te oefenen.

In welke taal?
De online begeleiding is altijd in de Engelse taal maar de cursist kan het studiemateriaal/examen aanvragen in het Nederlands, Frans of Engels.

Duur van de cursus
De WSET ® Level 3 Award in Wine cursus omvat 8 online interactieve lessen over een periode van 9 weken. Elke cursus heeft een specifieke startdatum en examendatum, evenals registratietermijnen. Het examen wordt afgenomen op een welbepaald tijdstip in één van de Belgische examencentra van WineWise. De cursist kan altijd de examendatum aanpassen, zolang dit gebeurt voor de registratiedeadline.

Belangrijk!
De cursist is zelf verantwoordelijk om over een betrouwbare internetverbinding te beschikken en software te downloaden om PDF’s te openen. Veel opdrachten en bijlagen worden geplaatst als PDF’s.

Doelgroep
* Voor de beginnende tot halfgevorderde wijnprofessional die graag een rode draad of houvast wenst.
* Voor de beginnende wijnliefhebber.

Toelatingsvoorwaarden
* Minimaal 18 jaar zijn.
*Het WSET ® Level 3 Award programma is alleen toegankelijk voor zij die beschikken over het WSET® Level 2 Certificaat of studenten die een ander officieel certificaat kunnen voorleggen van een gelijkgestelde basiscursus wijn. Neem hiervoor contact op met WineWise om dit te bespreken. info@winewise.be

Mogelijke talen – aangeven in vakje opmerkingen bij inschrijving
Online begeleiding altijd in het Engels. Studiematerialen en examen in op te geven bij inschrijving in het vakje opmerkingen.
* Engels (standaard)
* Nederlands
* Frans

Hoe wordt deze online-cursus aangeboden?
* De cursus wordt maandelijks aangeboden.
* Voorzie minimaal 90 uren studietijd + examen (1u)
* Wijnhandelaars of andere bedrijven: het online programma is ideaal voor individuele coaching van u of je personeel met het assortiment van jouw bedrijf, vraag hier vrijblijvend een offerte aan. Deze formule komt ook in aanmerking voor KMO-portefeuille.

Wat leer je?
* De belangrijkste factoren voor de productie van wijn: locatie, druiventeelt, vinificatie, rijping en botteling
* De belangrijkste kenmerken van de voornaamste
– stille wijnen van de wereld
– mousserende wijnen van de wereld
– versterkte wijnen van de wereld
* Je inzicht toepassen zodat je betrouwbare aanbevelingen kunt doen
* Hoe je wijn moet proeven en hoe je de kwaliteit, identiteit en prijs ervan bepaalt, met behulp van de Systematische WSET-Proefmethode voor Wijn® Niveau 3

Internationaal erkend WSET examen?
Deze kwalificatie wordt afgesloten met een meerkeuze-examen van 50 vragen, enkele open vragen en een proefexamen.
Wie 55% of meer behaalt ontvangt het WSET niveau 3 in wijn -certificaat en speldje.

Docent(en)?
* WSET online trainer

Wat na deze opleiding?
* WSET niveau 4 in wijn – meer info
* WSET Level 2 in Spirits (online) – meer info
* Keep up sessies om je wijnkennis up-to-date te houden – meer info

Kostprijs online?
* € 765 (inclusief 21% BTW)
* € 75 indien examen in andere taal: Nederlands of Frans
buiten België + 16,40 € verzendingskost