Winewise cursussen - WSET Online - Distance Learning - WSET Level 2 Award in Spirits

Een gedegen verdieping in de spiritswereld door middel van een 5 weken online studieprogramma dat flexibel is om te werken rond uw bestaande verplichtingen. De online Level 2 Award in Spirits heeft betrekking op dezelfde syllabus als de klassikale lessen, maar door middel van een ondersteunde en interactieve “online classroom”. Samen met uw collega’s bestudeer je het onderwerp onder leiding van een specialist terzake. Hou er rekening mee dat het examen persoonlijk en schriftelijk dient afgelegd te worden bij WineWise en niet online.


Meer informatie

Waarom online cursus volgen?
De online cursussen zijn gestructureerde en interactieve leerprogramma’s, maar met de vrijheid van een flexibele planning. Studenten kunnen inloggen wanneer ze willen (minstens een keer per week), de inhoud en samenvattingen bestuderen van de wekelijkse onderwerpen, meedoen aan online activiteiten, oefenen voor het proeven, reacties plaatsen en deelnemen aan online klasdiscussies.

Hoe werkt het?
Na registratie ontvang je het cursusmateriaal van Winewise via bpost, en een e-mail van WSET ® met instructies voor het inloggen op het online klaslokaal. Eenmaal op het platform krijg je een cursuskalender met de onderwerpen die wekelijks aan bod komen, achtergrond informatie die je kunt lezen, activiteiten die relevant zijn voor elk onderwerp, proefopdrachten (studenten moeten hun eigen drank aankopen) en quizzen. De resultaten van uw activiteiten en proefopdrachten dien je te posten op de site. Je kunt reacties online uitwisselen met de instructeur en met medestudenten. Deze interactie is cruciaal voor succes in deze cursus. Een of meer proefexamens maken deel uit van je studie, afhankelijk van het niveau van de opleiding.

In welke taal?
De online begeleiding voor de WSET Level 2 Spirits is altijd in de Engelse taal, ook de studiematerialen en het examen.

Duur van de cursus
De WSET ® Level 2 Spirits cursus omvat vijf online interactieve lessen over een periode van vijf weken. Elke cursus heeft een specifieke startdatum en examendatum, evenals registratietermijnen. Het examen wordt afgenomen op een welbepaald tijdstip in één van de Belgische examencentra van WineWise. De cursist kan altijd de examendatum aanpassen, zolang dit gebeurt voor de registratiedeadline.

Belangrijk!
De cursist is zelf verantwoordelijk om over een betrouwbare internetverbinding te beschikken en software te downloaden om PDF’s te openen. Veel opdrachten en bijlagen worden geplaatst als PDF’s.

Doelgroep
* Voor de beginnende tot halfgevorderde spiritprofessional die graag een rode draad of houvast wenst.
* Een must voor iedere barman/vrouw.
* Voor de beginnende spiritliefhebber.

Toelatingsvoorwaarden
* Geen vereisten, minimaal 18 jaar zijn.
* Uiteraard zin hebben om spirits te leren proeven en er op een verantwoorde manier mee om te gaan.

Mogelijke taal
* Engels

Hoe wordt deze cursus aangeboden?
* De cursus wordt 2x per jaar aangeboden.
* Voorzie minimaal 28 uren studietijd + examen (1u)
* Wijnhandelaars of andere bedrijven: het online programma is ideaal voor individuele coaching van u of je personeel met het assortiment van jouw bedrijf, vraag hier vrijblijvend een offerte aan. Deze formule komt ook in aanmerking voor KMO-portefeuille.
* Wijnhandelaars of andere bedrijven: stel zelf een groep van minimum 12 personen samen en vraag hier vrijblijvend een offerte aan.

Wat leer je?
* Welke productiemethodes van invloed zijn op de karakteristieken van gedistilleerde dranken en likeuren
* De belangrijkste kenmerken van de voornaamste spirit stijlen en likeuren
* De belangrijkste internationaal bekende spirit merken
* Spirits beschrijven aan de hand van de systematische WSET-Proefmethode voor Spirits® (SAT) Niveau 2
* Download hier de eindtermen voor de WSET niveau 2 in Gedistilleerd cursus

Internationaal erkend WSET examen?
Deze kwalificatie wordt afgesloten met een meerkeuze-examen van 50 vragen.
Wie 55% of meer behaalt ontvangt het WSET niveau 2 in gedistilleerd -certificaat en speldje.

Docent(en)?
* WSET online trainers

Wat na deze opleiding?
* WSET Level 2 in wijn en gedistilleerd – meer info
* WSET niveau 3 in wijn – meer info
* Keep up sessies om je drankenkennis up-to-date te houden – meer info

Kostprijs?
* € 415 – online
buiten België + 16,40 € verzendingskost