Winewise cursussen - Keep up

Ook dit jaar organiseert WineWise tal van Master Classes op Horeca Expo – Chef’s Place/Wine Village.
Je kan inschrijven voor deze boeiende classes als je in het bezit bent van een toegangskaart voor Chef’s Place.
Deelname is gratis, en we rekenen bij inschrijving op je aanwezigheid.
Bij inschrijving dien je in het vakje “opmerkingen” je toegangskaart nr voor Chef’s Place te vermelden.
Heb je nog geen kaart? En ben je werkzaam in de betere Horeca of wijnhandel?
Vermeld dan in het vakje “opmerkingen” voor welke zaak je werkt. WineWise bezorgt je dan een toegangscode.

Het overzicht van het volledige programma kan je hier downloaden: MASTERCLASSES WIJN – 2017

Alle "HORECA EXPO - Master Classes: Wine Village / Chef's Place" cursussen Meer info

Sinds enkele jaren experimenteren veel wijnbouwers opnieuw met amfora’s. Een modeverschijnsel of is het een terug grijpen naar een eeuwenoude vinificatie techniek? Wat is de ideale compositie van een amphora? Welke impact heeft de grootte van een amphora op de wijn? Waarom graven sommige wijnbouwers hun amfora’s in de grond en andere verkiezen om ze bovengronds te plaatsen? Op al deze vragen kan Nicoletta Dicova een gegrond antwoord geven. Nicoletta is een MW student die een jarenlange ervaring heeft opgebouwd in wijnmaken met amfora’s.  Ze is uitstekend vertrouwd met zowel de eeuwenoude technieken uit Georgië als met de recente evoluties dichter bij ons.
Naast de theoretische benadering zullen we in deze masterclass amphora wijnen proeven uit enerzijds het klassieke Georgië als modernere versies uit Italië, Spanje, Chili…
Prijs: 75 €
Taal: Engels

Alle "Nieuwe wijnen in oude kruiken" cursussen Meer info

WineWise telt momenteel een duizendtal WSET Alumni op verschillende niveaus. Wijnkennis is een must voor wie in de sector werkt, het bijhouden van deze kennis zou een automatisme moeten zijn. Vele alumni hebben een welbepaalde expertise en willen hun kennis dan ook delen met andere wijnprofessionals of -liefhebbers. De sessies hebben een educatieve meerwaarde, zonder commerciële bedoelingen. Heb je als WSET Alumni een educatief interessante proeverij die je wil delen met anderen, neem dan contact op met ons om een sessie in te plannen.

Wat staat er al op de planning?:
– Duitse Rieslings, terroir expressies in verschillende regio’s – by Steven Platteaux DipWSET – 5/02/2018
– Wijnfouten – by Chantal Smeets DipWSET – 26/04/2018

Alle "WineWise WSET Alumni delen hun kennis" cursussen

3000 jaar geschiedenis, een uniek klimaat en een heel eigen vinificatiesysteem zorgen voor een divers en complex gamma aan wijnen. Van jong tot oud, van uiterst droog tot zoet en van light-bodied tot full-bodied.
In deze sessie nemen we je mee doorheen de geschiedenis, bespreken we het specifieke klimaat, de verschillende productiemethodes en laten we harmonie wijn en gerecht ook aan bod komen.
Op die manier krijg je een helder inzicht in de diversiteit van deze prachtige wijnen.
Piet en Sybille van WineWise zijn beide officiële Sherry Educator en komen graag tot bij jouw club en/of bedrijf om een avond rond het Sherry thema te geven. Vraag vrijblijvend een offerte aan.

Alle "SHERRY" cursussen