Winewise cursussen - Keep up

MASTER CLASSES – OOSTENRIJKSE WIJN
Ook dit jaar bieden we tal van Masterclasses aan voor professionals in de wijn- en horecasector. Noteer alvast de volgende sessies, met Master of Wine Frank Smulders, over Oostenrijkse wijnen. We bespreken de wijnen met DAC herkomstbenamig:

Een ideale Masterclass om weer helemaal up-to-date te zijn met het prachtige wijnlandschap Oostenrijk. Deze sessies worden aangeboden in samenwerking met Austrian Wine. We proeven in totaal 13 wijnen. Deelname is gratis voor wijnprofessionals.

Alle "Oostenrijkse wijnen" cursussen

WSET ALUMNI DELEN HUN KENNIS
WineWise telt momenteel een 1500-tal WSET Alumni op verschillende niveaus. Wijnkennis is een must voor wie in de sector werkt, het bijhouden van deze kennis zou een automatisme moeten zijn. Vele alumni hebben een welbepaalde expertise en willen hun kennis dan ook delen met andere wijnprofessionals of -liefhebbers. De sessies hebben een educatieve meerwaarde, zonder commerciële bedoelingen. Heb je als WSET Alumni een educatief interessante degustatie, die je wil delen met anderen, neem dan contact op met ons om een sessie in te plannen.

6/12/2018 van 19u tot 22u: WineWise WSET Alumni Kristel Balcaen brengt: Champagne – Dosage en Dégorgement

Alle "WineWise WSET Alumni delen hun kennis" cursussen Meer info

SHERRY – TRENDY
3000 jaar geschiedenis, een uniek klimaat en een heel eigen vinificatiesysteem zorgen voor een divers en complex gamma aan wijnen. Van jong tot oud, van uiterst droog tot zoet en van light-bodied tot full-bodied.
In deze sessie nemen we je mee doorheen de geschiedenis, bespreken we het specifieke klimaat, de verschillende productiemethodes en laten we harmonie wijn en gerecht ook aan bod komen.
Op die manier krijg je een helder inzicht in de diversiteit van deze prachtige wijnen.
Piet en Sybille van WineWise zijn beide officiële Sherry Educator en komen graag tot bij jouw club en/of bedrijf om een avond rond het Sherry thema te geven. Vraag vrijblijvend een offerte aan.

Op woensdag 3 oktober organiseert Horeca Vorming Vlaanderen, in partnership met WineWise, een workshop over Sherry in het kader van de Internationale Sherry week. Deze gratis workshop is voor mensen die in het paritair comité 302 werken.
Inschrijven kan via FAN VAN HORECA

Alle "SHERRY - TRENDY" cursussen

“RENDEZ VOUS” MET BOURGOGNE
In deze reeks bieden we een aantal sessies aan waar we Bourgogne wijnen in de kijker plaatsen. Weinakademiker Sybille Troubleyn was afgelopen jaar weerom in Bourgogne voor een extra bijscholing als Official Bourgogne Wine Educator.

Bourgogne is de moeite waard om begrepen te worden, omdat het vaak als ingewikkeld wordt beschouwd. Veel mensen bezoeken deze regio zonder de essentie van de regio te begrijpen. Sybille begeleidt jullie in deze boeiende regio en biedt het komende jaar verschillende wijnsessies aan om Bourgogne wijngaarden en wijnen te ontdekken en te begrijpen. Neem contact met ons op voor een op maat gemaakt programma met Sybille Troubleyn of volg de lessen in Antwerpen. Bekijk alvast de volgende video: “Bourgogne, the birthplace of terroir”

Alle "Rendez vous met BOURGOGNE - Official Wine Educator" cursussen Meer info