Winewise cursussen - Keep up

THE FUTURE OF WINES

Onze wereld veranderd razendsnel. En ook de wijnwereld moet mee met drastiche veranderingen als “onbeperkt toegang tot kennis”, “robotica”, “The Internet of Things”, “nanotechnologie”, ea…

Welke rol zullen het internet, artificial intelligence en zelfrijdende auto´s spelen in de toekomst van de wijnindustrie? Deze, en een lange lijst andere vragen, maken deel uit van een groots lopend onderzoek naar de toekomst van wijn. De resultaten verschijnen in Robert Joseph’s nieuwste boek “The Future of Wine”, dat medio 2018 verschijnt.

Robert Joseph deelt zijn visie met ons, tijdens het Graduates´ Moment van onze nieuwe afgestudeerde Diploma studenten. We gaan discussie aan over zijn visie en jouw visie op de impact van technologische ontwikkelingen op de toekomst van de wijnindustrie.

Datum: Zondag 4 Maart, van 12u tot 16u
Locatie: Universiteitsclub – Prinsstraat 13B – 2000 Antwerpen
Kosten: 150 € (lunch, wijnselectie en BTW incl.)

Alle "The Future of Wine" cursussen Meer info

WSET ALUMNI DELEN HUN KENNIS
WineWise telt momenteel een 1500-tal WSET Alumni op verschillende niveaus. Wijnkennis is een must voor wie in de sector werkt, het bijhouden van deze kennis zou een automatisme moeten zijn. Vele alumni hebben een welbepaalde expertise en willen hun kennis dan ook delen met andere wijnprofessionals of -liefhebbers. De sessies hebben een educatieve meerwaarde, zonder commerciële bedoelingen. Heb je als WSET Alumni een educatief interessante degustatie, die je wil delen met anderen, neem dan contact op met ons om een sessie in te plannen.

Wat staat er al op de planning?
– Duitse Rieslings, terroir expressies in verschillende regio’s – by Steven Platteaux DipWSET – 1/03/2018
– Wijnfouten – by Chantal Smeets DipWSET – 26/04/2018
– Sake – by Piet Vannieuwenhuyse Weinkademiker & WSET Certified Educator – 24/05/2018

Alle "WineWise WSET Alumni delen hun kennis" cursussen Meer info

“RENDEZ VOUS” MET BOURGOGNE
In deze reeks bieden we een aantal sessies aan waar we Bourgogne wijnen in de kijker plaatsen. Weinakademiker Sybille Troubleyn was afgelopen jaar weerom in Bourgogne voor een extra bijscholing als Official Bourgogne Wine Educator.

Bourgogne is de moeite waard om begrepen te worden, omdat het vaak als ingewikkeld wordt beschouwd. Veel mensen bezoeken deze regio zonder de essentie van de regio te begrijpen. Sybille begeleidt jullie in deze boeiende regio en biedt het komende jaar verschillende wijnsessies aan om Bourgogne wijngaarden en wijnen te ontdekken en te begrijpen. Neem contact met ons op voor een op maat gemaakt programma met Sybille Troubleyn of volg de lessen in Antwerpen. Bekijk alvast de volgende video: “Bourgogne, the birthplace of terroir”

Alle "Rendez vous met BOURGOGNE - Official Wine Educator" cursussen Meer info

MASTER CLASSES – OOSTENRIJKSE WIJN
Ook dit jaar bieden we tal van Masterclasses aan voor professionals in de wijn- en horecasector. Noteer alvast de volgende sessies, met Master of Wine Frank Smulders, over Oostenrijkse wijnen. We bespreken de nieuwste trends aangaande de Oostenrijkse Sparkling pyramide, de key druivenrassen Grüner Veltliner en Blaufränkish, de krachten van STK, ÖTW Erste Lage en de Vinea Wachau. We ronden uiteraard af met de zoete wijnen uit Oostenrijk. Een ideale Masterclass om weer helemaal up-to-date te zijn met het prachtige wijnlandschap Oostenrijk. Deze sessies worden aangeboden in samenwerking met Austrian Wine. We proeven in totaal 15 wijnen. Deelname is gratis voor wijnprofessionals.

  • donderdag 22/03/2018 – 14u tot 17u – WineWise Antwerpen
  • donderdag 29/03/2018 – 14u tot 17u – Syntra West Brugge
  • dinsdag 8/05/2018 – 14u tot 17u – Convento Leuven
Alle "Oostenrijkse wijnen" cursussen

SHERRY – TRENDY
3000 jaar geschiedenis, een uniek klimaat en een heel eigen vinificatiesysteem zorgen voor een divers en complex gamma aan wijnen. Van jong tot oud, van uiterst droog tot zoet en van light-bodied tot full-bodied.
In deze sessie nemen we je mee doorheen de geschiedenis, bespreken we het specifieke klimaat, de verschillende productiemethodes en laten we harmonie wijn en gerecht ook aan bod komen.
Op die manier krijg je een helder inzicht in de diversiteit van deze prachtige wijnen.
Piet en Sybille van WineWise zijn beide officiële Sherry Educator en komen graag tot bij jouw club en/of bedrijf om een avond rond het Sherry thema te geven. Vraag vrijblijvend een offerte aan.

Alle "SHERRY - TRENDY" cursussen