Winewise cursussen - Keep up

Spanje is hot! En niet alleen wat het weer betreft, maar ook de wijnen. De laatste 40 jaar vond een heuse revolutie plaats gedreven door de toetreding tot de EU, moderne vinificatietechnieken, internationaal geschoold talent, en het herontdekken van vergeten regio’s. Sherry en Rioja blijven de eeuwige klassiekers, maar vandaag heeft Spanje zoveel meer te bieden! Nieuwe domeinen stuwen de kwaliteit naar een hoger niveau zonder daarbij het eeuwenoude terroir uit het oog te verliezen. Dit maakt Spanje tot één van de meest boeiende wijnlanden ter wereld. Kom de diversiteit van Spanje ontdekken tijdens onze masterclass met ICEX.
De sessies worden gegeven door Master of Wine Frank Smulders die 35 jaar ervaring heeft in de wine business en Spanje op zijn duimpje kent. Je kan dan ook met al je vragen bij hem terecht.

Alle "Spanje: Traditie en Vernieuwing" cursussen

Bordeaux heeft tal van wijnstijlen te bieden en combineert perfect met de hedendaagse Belgische keuken. Er is veel vernieuwing binnen deze klassieke wijnregio. Bordeaux verdient een plaats op iedere wijnkaart.
* Exclusief voor wie werkzaam is in de Horeca en/of wijnhandel.
* maandag 16/09 in WineWise Antwerpen
* maandag 4/11 in WineWise Gent
* Nederlandstalige sessies.

Alle "Stylish Bordeaux" cursussen

“RENDEZ VOUS” MET BOURGOGNE
In deze reeks bieden we een aantal sessies aan waar we Bourgogne wijnen in de kijker plaatsen. Weinakademiker Sybille Troubleyn was afgelopen jaar weerom in Bourgogne voor een extra bijscholing als Official Bourgogne Wine Educator.

Bourgogne is de moeite waard om begrepen te worden, omdat het vaak als ingewikkeld wordt beschouwd. Veel mensen bezoeken deze regio zonder de essentie van de regio te begrijpen. Sybille begeleidt jullie in deze boeiende regio en biedt het komende jaar verschillende wijnsessies aan om Bourgogne wijngaarden en wijnen te ontdekken en te begrijpen. Neem contact met ons op voor een op maat gemaakt programma met Sybille Troubleyn of volg de lessen in Antwerpen. Bekijk alvast de volgende video: “Bourgogne, the birthplace of terroir”

Bourgogne exclusief voor docenten:
21/09/2019 – Gent – 10u tot 12u30
info@winewise.be

Alle "Rendez vous met BOURGOGNE - Official Wine Educator" cursussen Meer info

WSET ALUMNI DELEN HUN KENNIS
WineWise telt momenteel een 1500-tal WSET Alumni op verschillende niveaus. Wijnkennis is een must voor wie in de sector werkt, het bijhouden van deze kennis zou een automatisme moeten zijn. Vele alumni hebben een welbepaalde expertise en willen hun kennis dan ook delen met andere wijnprofessionals of -liefhebbers. De sessies hebben een educatieve meerwaarde, zonder commerciële bedoelingen. Heb je als WSET Alumni een educatief interessante degustatie, die je wil delen met anderen, neem dan contact op met ons om een sessie in te plannen.

13/09/2019 van 19u tot 22u: WineWise WSET Alumni Jef Pinxten neemt ons mee naar de VSA: Follow the rivers of the West-Pacific area.
info@winewise.be

Alle "WineWise WSET Alumni delen hun kennis" cursussen Meer info

SHERRY – TRENDY
3000 jaar geschiedenis, een uniek klimaat en een heel eigen vinificatiesysteem zorgen voor een divers en complex gamma aan wijnen. Van jong tot oud, van uiterst droog tot zoet en van light-bodied tot full-bodied.
In deze sessie nemen we je mee doorheen de geschiedenis, bespreken we het specifieke klimaat, de verschillende productiemethodes en laten we harmonie wijn en gerecht ook aan bod komen.
Op die manier krijg je een helder inzicht in de diversiteit van deze prachtige wijnen.
Piet en Sybille van WineWise zijn beide officiële Sherry Educator en komen graag tot bij jouw club en/of bedrijf om een avond rond het Sherry thema te geven. Vraag vrijblijvend een offerte aan.

Alle "SHERRY - TRENDY" cursussen