WINEWISE CURSUSSEN - wset qualifications NL - WSET Level 4 Diploma in Wines START module (D1-D2-D6)


Schikken onderstaande data jou niet maar wil je op de hoogte gehouden worden van de komende opleidingen klik dan hier voor jou in te schrijven op onze wachtlijst.

Inschrijven op de wachtlijst "WSET Level 4 Diploma in Wines START module (D1-D2-D6)"

StartTaalDag/avondStad
17/05/20ENBLENDED LEARNINGWoerdendetailsicon infoinschrijvenicon_inschrijven
OnderdeelDatumStartEinde
Deadline subscription17/05/2000:0000:00
Introduction ALL diploma Units - personal Skype meeting - time slot to be confirmed28/05/2000:0000:00
D1 - Viticulture & Vinification ONLINE01/06/2000:0000:00
D1 - Exam Viticulture and Vinification - Woerden17/08/2009:0010:30
Wine Business Intro - Woerden17/08/2011:0013:00
Diploma Tasting Technique - Woerden17/08/2014:0017:00
D2 - Wine Business ONLINE18/08/2000:0000:00
D2 - Exam Wine Business - Meerle27/10/2011:3012:30
D6 - Exam Independent Research Assignment01/01/2100:0000:00
18/09/20ENBLENDED LEARNINGAntwerpendetailsicon infoinschrijvenicon_inschrijven
OnderdeelDatumStartEinde
Deadline subscription18/09/2000:0000:00
Introduction ALL diploma Units - digital intro & personal Skype meeting - time slot to be confirmed01/10/2019:0020:00
D1 - WSET Diploma Viticulture & Vinification ONLINE05/10/2000:0000:00
D1 - Exam Viticulture and Vinification - Antwerp14/12/2009:0010:30
Wine Business Intro - Antwerp14/12/2011:0013:00
Diploma Tasting Technique - Antwerp14/12/2014:0017:00
D2 - WSET Diploma Wine Business ONLINE11/01/2100:0000:00
D2 - Exam Wine Business - Meerle10/03/2111:3012:30
D6 - Exam Independent Research Assignment01/07/2100:0000:00
11/12/20ENBLENDED LEARNINGdetailsicon infoinschrijvenicon_inschrijven
OnderdeelDatumStartEinde
Deadline subscription WSET11/12/2000:0000:00
Introduction ALL diploma Units - personal Skype meeting - time slot to be confirmed17/12/2019:0020:00
D1 - Viticulture & Vinification ONLINE11/01/2100:0000:00
D1 - Exam Viticulture and Vinification08/03/2109:0010:30
D2 - Wine Business INTRO08/03/2111:0013:00
Diploma Tasting Technique08/03/2114:0017:00
D2 - WSET Diploma Wine Business ONLINE12/04/2100:0000:00
D2 - Exam Wine Business08/06/2111:3012:30
D6 - Exam Independent Research Assignment - D630/06/2100:0000:00

Inschrijven "WSET Level 4 Diploma in Wines START module (D1-D2-D6)"

Periode:

Persoonlijke gegevens









Bedrijfsgegevens









Bedrijfsgegevens

Cursus

Ik schrijf mij in voor de cursus "WSET Level 4 Diploma in Wines START module (D1-D2-D6)" - datum:

Algemene voorwaarden & privacy


Kostprijs

Fijn dat je interesse toont in onze WineWise opleidingen. Wij verwerken uw inschrijving binnen de 48u.
Heeft u na twee dagen nog geen nieuws ontvangen van ons, kijk dan ook even in uw spam-box, of contacteer ons op info@winewise.be. We wensen u alvast een leerrijke cursus toe.

OK

WSET Level 4 Diploma in Wines & Spirits 2020

Overzicht van alle data, prijzen en extra info over de eerstkomende startdatum – klik hier

De Diploma Course is ontwikkeld door de WSET®, de grootste wijnopleider in de wereld en is het vlaggenschip van de WSET®. Het is een zware cursus, en de geadviseerde vooropleiding voor de studie tot Master of Wine. Het Diploma is internationaal erkend, en kent in binnen- en buitenland een hoog aanzien. De Diploma Course wordt in vrijwel geheel West Europa, alsmede in de Verenigde Staten, Azië, Australië en Nieuw Zeeland gegeven. WineWise hanteert voor de kwaliteit van de cursus hoge normen, onder meer door het inzetten van docenten gespecialiseerd in het thema en meestal Masters of Wine en door begeleiding bij de studieplanning. Ook de selectie van de cursuswijnen ligt op het hoogste niveau in Europa.
De nadruk ligt op de professionele benadering van wijn. In de cursus worden alle wijnen, wijngebieden en wijnlanden in de wereld die van belang zijn, zeer uitgebreid behandeld. Proeftechniek (volgens de uitgebreide ‘WSET® systematische proefmethode) en dus ook blindproeven is een vast onderdeel van de cursus.
WineWise verzorgt de WSET® Diploma Course in de Benelux en heeft dus deelnemers uit België, Nederland, Groot Hertogdom Luxemburg en andere aanpalende landen.
Bij het succesvol afronden van de cursus ontvang je een WSET-diploma en speld. Verder mogen Diploma graduates de titel DipWSET dragen en het bijbehorende gecertificeerde WSET®-logo gebruiken.

Voor wie?
– Kandidaten met een gedegen kennis en ervaring met wijn, in het bezit van het WSET® Level 3 Award.
– Wijnkenners die zich vanuit persoonlijk en/of professioneel oogpunt verder willen ontwikkelen in de wijnindustrie en de vervolgopleidingen Weinakademiker en Master of Wine ambiëren. 

Wat leer je?
D1: wijnproductie
– wijnbouw
– wijnmaken
– rijping, behandelingen en verpakking
D2: de wereldwijde wijnhandel 
– wereldwijde productie en consumptie
– de lokale markt
– de marketing van wijn
D3: wijnen van de wereld
– Noord- en West-Europa
– Zuid-Europa
– Centraal en Zuidoost-Europa
– Australië, Nieuw Zeeland, Afrika en Azië
– America
D4: mousserende wijnen
– productiemethoden mousserende wijn
– typen en stijlen mousserende wijn
D5: versterkte wijnen
– productiemethoden versterkte wijn
– typen en stijlen versterkte wijn
D6: onafhankelijke onderzoeksopdracht
– mogelijke onderwerpen: een specifiek type of een specifieke stijl wijn in een globale context, een of meer specifieke landen, regio’s of variëteiten, of een actueel onderwerp in de wijnwereld.
Algemeen:
– hoe wijn te proeven en beoordelen op kwaliteit, stijl en prijs aan de hand van de systematische proefmethode SAT (Systematic Approach to Tasting) van WSET® Level 4.

Cursusaanbod 
De Diploma Course bestaat uit 5 begeleide units (online of in klasverband) en 7 examens. De start module kan in de Benelux 3x per jaar gevolgd worden. Viti/Vini (D1) en Wine Business (D2) worden altijd online aangeboden. Na het D1 examen is er een intro sessie over Wine Business en een namiddag waar het wijnproeven aan bod komt. De student dient dan ook aanwezig te zijn op de locatie. Studenten kunnen daarna kiezen om D3, D4 en/of D5 online te volgen of in klasverband.
De lesdagen vinden over het algemeen op maandag plaats en een aantal keer op dinsdag.
Bij de indeling wordt rekening gehouden met de belangrijke internationale wijnbeurzen. De opbouw van de cursus is modulair en kan dus ook over een langere periode worden verspreid.

Cursuslocaties
* D1, D2, D4 en D5 worden alternerend gegeven in Woerden (NL) of Antwerpen (BE). De cursist dient de keuze van locatie te maken bij registratie.
* De overige lessen vinden plaats in Meerle (Den Rooy), gesitueerd op de grens tussen België en Nederland.

Examenlocaties
Alle examens gaan door op locatie www.denrooy.com in Meerle (op de grens tussen NL en BE).

Cursusindeling
In de Benelux wordt de Diploma Course aangeboden in aparte modules.
– START module (D1, D2 en D6) moet als eerste gevolgd worden.
– D3, D4 en D5 kunnen direct daarna gevolgd worden of één jaar later.

Taal 
Zowel de lessen als de examens voor deze cursus zijn geheel in het Engels.

Examens 
D1: wijnproductie
– 1½ uur gesloten-boek examen bestaande uit open vragen
D2: de wereldwijde wijnhandel 
– 1 uur gesloten-boek examen bestaande uit open vragen
D3: wijnen van de wereld
Een theorie- and proefexamen die op twee opeenvolgende dagen worden afgenomen:
– Dag 1 – een theorie-examen bestaande uit twee delen (open vragen) dat in totaal binnen 3 uur en 20 minuten afgerond dient te worden (een examen van 2 uur en een examen van 80 minuten)
– Dag 2 – een proefexamen bestaande uit twee delen. In totaal dienen 12 wijnen blind geproefd te worden in 3 uur (twee proefexamens van ieder 1½ hours)
D4: mousserende wijnen
– 1½ uur gesloten-boek examen, bestaande uit open vragen en een proefexamen van 3 mousserende wijnen die blind geproefd worden
D5: versterkte wijnen
– 1½ uur gesloten-boek examen, bestaande uit open vragen en een proefexamen van 3 versterkte wijnen die blind geproefd worden
D6: onafhankelijke onderzoeksopdracht
– een onderzoeksopdracht van 3,000 woorden

Toelatingseisen
Deze cursus is bedoeld voor gevorderden die beschikken over het certificaat WSET® Level 3.
Dit verplicht niet tot het volgen van de hele cursus. Speciaal voor kandidaten die ruime wijnkennis en ervaring hebben bestaat de mogelijkheid een versnelde cursus te volgen. Voor meer info richt je tot info@winewise.be
Een minimum leeftijd van 18 jaar is vereist voor het volgen van de cursus.

Kosten (+21% BTW indien van toepassing)
Modulaire inschrijving.
– START module (D1, D2 and D6): € 2.150
– D3: € 3.050 (online: € 1.375)
– D4: € 475 (online: € 390)
– D5: € 475 (online: € 390)

De Diploma Course is BTW-plichtig (21% BTW). Voor buitenlandse studenten is er intracommunautaire vrijstelling van BTW indien de cursist inschrijft via het bedrijf (overeenkomstig art. 21, paragraaf 2 W. BTW), particuliere cursisten dienen eveneens 21% BTW te betalen.

Inbegrepen in de volledige prijs:
• WSET Diploma registratie (3 jaar geldig) en WSET cursusmaterialen (WSET Level 4 online studiemateriaal)
• Persoonlijke skype meeting van max 1 uur met uitleg over de cursus.
• Online lessen voor D1 (Viti/Vini) en D2 (Wine Business)
• Lessen introductie wine business en wijnproeven na D1 examen (in Antwerpen OF Woerden)
• Onafhankelijke onderzoeksopdracht (D6)
• Eenmalige deelname aan alle examens. Studenten zijn zelf verantwoordelijk voor het eventueel veranderen van vastgelegde examendata VOOR de registratie deadlines.
ATTENTIE: Een “NO SHOW” zonder doktersbewijs is gelijk aan een herexamen waardoor de cursist het examen opnieuw dient te betalen.
• Klassikale lessen of online begeleiding voor D3, D4 en D5, afhankelijk van waar de cursist voor kiest bij registratie.
• De in de les te proeven wijnen bij klassikale lessen
• Lunch, thee en koffie tijdens de lesdagen en examendagen
• Set van 6 proefglazen en een spuugbakje

Niet inbegrepen

• Hotel en/of diner, indien gewenst, tijdens de D3 lessen in Meerle
• Boeken van de aanbevolen leeslijst
• Aanbevolen wijnen voor de online begeleiding.
• Optionele studiereizen

Vervolgopleiding
De WSET® Level 4 Award dient als de geadviseerde vooropleiding voor de studie tot Master of Wine en is het minimum vereiste certificaat om Weinakademiker te kunnen worden.