Winewise cursussen – WSET Qualifications

WSET kwalificaties kun je op verschillende manieren behalen. Bedrijfsinterne opleidingen, op maat van jouw bedrijf, zijn de kernactiviteit van WineWise. Ook face to face begeleiding, gecombineerd met zelfstudie en uitdieping van je eigen assortiment, is mogelijk. Vraag vrijblijvend een offerte aan.
Wie individueel een cursus wil volgen kan een klassikale – of online cursus volgen. Data en locaties staan bij de kwalificaties.
WineWise is je partner om je te begeleiden in de juiste studiekeuze. Je hoeft niet per definitie van bij niveau 1 te starten. Afhankelijk van je voorkennis kan je op hogere niveaus instappen. Kijk bij “meer info” om de nodige voorkennis te weten.

WSET Level 1 Sake

WSET Level 1 Award in Sake

Een eerste kennismaking met sake voor zij die in de wijnhandel of Horeca werken en de basisbegrippen van deze drank willen kennen en toepassen. We bespreken de belangrijkste stijlen en soorten sake aan de hand van de verschillende productieprocessen en degustatie. Sake is een nicheproduct, maar verdient zeker een plaats op de drankenkaart van de betere restaurants. Een beknopte sake-kennis helpt je alvast om op zijn minst het etiket te ontcijferen. Eindtermen.
Taal: De cursus wordt in het Engels gegeven.

WSET Level 1 Spirits

WSET Level 1 Award in Spirits

Een introductie over gedistilleerde dranken voor beginners, bedoeld voor mensen die een loopbaan in de branche willen beginnen of die gewoon geïnteresseerd zijn in gedistilleerde dranken. Deze opleiding is een praktijkgerichte kennismaking met de wereld van gedistilleerde dranken. U verkent de belangrijkste soorten en stijlen van gedistilleerde dranken door te kijken, te ruiken en te proeven, waardoor u inzicht krijgt in de hoofdfactoren die van invloed zijn op de smaak en de geur. Eindtermen.

We bieden deze cursus niet aan in open aanbod. Breng zelf een groep van 8 mensen samen en wij komen bij u in de zaak. Of volg deze cursus  online.
Taal: De cursus wordt in het Engels gegeven.

WSET Niveau 1 Wijn

WSET Level 1 Award in Wijn

Een introductie over wijn voor beginners, bedoeld voor mensen die een loopbaan op het gebied van wijn willen beginnen of die gewoon geïnteresseerd zijn in wijn. De opleiding is een praktijkgerichte kennismaking met de wijnwereld. Je verkent de belangrijkste wijnsoorten en -stijlen door te kijken, te ruiken en te proeven. Bovendien leer je de basisvaardigheden om wijn op de juiste wijze te beschrijven en om wijnen aan gerechten te koppelen.

Gratis voor wie werkzaam is in de horecasector. Inschrijving via Horeca Forma

WSET Level 2 Spirits

WSET Level 2 Award in Spirits

Een opleiding voor beginners tot halfgevorderden waarin gedistilleerde dranken worden verkend. Voor mensen die in deze branche werken of voor zij die de basisbeginselen van spirits willen leren. Er wordt in deze opleiding nader ingegaan op de belangrijkste productiemethodes van spirits en de karakteristieken van gedistilleerde dranken en likeuren. De belangrijkste merken komen aan bod. Eindtermen.
Taal: De cursus wordt in het Engels gegeven.

WSET Niveau 3 Wijn

WSET Level 3 Award in Wijn

Een kwalificatie op gevorderd niveau, bestemd voor professionals uit de wijnsector en voor enthousiaste wijnliefhebbers. Deze kwalificatie biedt iedereen die zich verder wil verdiepen in de wereld van wijn een gedetailleerd inzicht in de factoren die stijl, kwaliteit en prijs beïnvloeden. Na afronding ben je in staat wijnen correct te beoordelen en je inzicht in wijn te gebruiken om betrouwbare wijnaanbevelingen te doen. Eindtermen.
Taal: De cursus wordt in het Nederlands, Frans of Engels aangeboden. Heeft u interesse in WSET Level 4 dan raden we u stellig aan om WSET Level 3 in het Engels te doen.

WSET Niveau 2 Wijn

WSET Level 2 Award in Wijn

Een opleiding voor beginners tot halfgevorderden waarin wijnen worden verkend. Voor mensen die in deze branche werken of voor zij die de basisbeginselen van wijn willen leren. We gaan in deze opleiding nader in op de belangrijkste druivensoorten en de wijnregio’s waar deze soorten worden verbouwd. U leert over de wijnstijlen, de belangrijkste classificaties en terminologie die u op etiketten vindt. Eindtermen.
Taal: De cursus wordt in het Nederlands, Frans of Engels aangeboden.

WSET Level 4 Diploma in Wines START module (D1-D2-D6)

WSET Level 4 Award in Wines

De hoogste wijnopleiding in de BeNeLux van internationaal topniveau.
De Diploma Course is bedoeld voor kandidaten met een gedegen kennis en ervaring met wijn, in het bezit van het WSET® Level 3 Award. Het is de vlaggenschipkwalificatie van de WSET, ontwikkeld om mensen voor te bereiden op hogere posities binnen de wijn- en dranken sector. De cursus brengt productkennis en proefvaardigheden naar een specialistisch niveau, de nadruk ligt op de professionele benadering van wijn. De Diploma Course wordt onderwezen door een internationaal team van ervaren Masters of Wine en/of specialisten in hun onderwerp. Het Diploma is internationaal erkend en kent in binnen- en buitenland een hoog aanzien. Het is bovendien de meest aangewezen vooropleiding voor de studie tot Master of Wine.
Alle cursisten starten met de START module. Daarna kan je nog beslissen om D3, D4 en D5 online of klassikaal te doen.  Eindtermen.
Taal: Alle lessen, online begeleiding, studiematerialen en examen zijn standaard in het Engels.