WineWise cursussen – WSET Online

Waarom online cursus volgen?
De online cursussen zijn gestructureerde en interactieve leerprogramma’s, maar met de vrijheid van een flexibele planning. U hoeft dus geen specifieke tijdstippen in uw agenda te blokkeren. Studenten kunnen inloggen wanneer ze willen (minstens een keer per week), de inhoud en samenvattingen bestuderen van de wekelijkse onderwerpen, meedoen aan online activiteiten, oefenen voor het proeven, reacties plaatsen en deelnemen aan online klasdiscussies.

Hoe werkt het?
Studenten registreren zich via WineWise en volgen de lessen @home/@work via een digitaal cursusplatform onder leiding van een WSET® instructeur.

Na registratie ontvang je een e-mail van WSET ® met instructies voor het inloggen op het online klaslokaal (Engelstalig). Eenmaal op het platform krijg je een cursuskalender met de onderwerpen die wekelijks aan bod komen, achtergrond informatie die je kunt lezen, activiteiten die relevant zijn voor elk onderwerp, quizzen en proefopdrachten. Studenten moeten hun eigen wijn/spirits aankopen of Vinottes bestellen. De resultaten van uw activiteiten en proefopdrachten kan je posten op de site. Je kunt reacties online uitwisselen met de instructeur en met medestudenten. Deze interactie is cruciaal voor succes in deze cursus. Een of meer proefexamens maken deel uit van je studie, afhankelijk van het niveau van de opleiding.
DEMO: Klik HIER voor een demo van de verschillende WSET online opleidingen .

NIEUW! Proefstaaltjes ter beschikking voor online studie.

Bij de online begeleiding krijg je een lijst van key-wines die je zelf kan aankopen bij je wijnleverancier.
Je kan ook opteren om een selectie proefstaaltjes (Vinottes) te bestellen om je online studie te begeleiden. De wijnen in elk pakket bevatten de aanbevolen proefstaaltjes voor elke kwalificatie (met uitzondering van mousserende wijnen) en bieden een betaalbare en gemakkelijke manier om een ​​breed scala aan representatieve stijlen te proeven. Deze worden bij u thuis geleverd en zijn houdbaar voor de periode van de online cursus.
Prijzen inclusief BTW en transport:
* WSET Level 1: 10 Vinottes – € 50
* WSET Level 2: 40 Vinottes – € 170
* WSET Level 3: 64 Vinottes – € 275

In welke taal?
De online begeleiding is altijd in de Engelse taal. Voor de online opleidingen is het studiemateriaal/examen ook in het Engels. Ze zijn als volgt:
* WSET 1 – PDF dat je direct kan downloaden
* WSET 2 – e-book waarvoor je een code ontvangt voor aanvang van de cursus. Deze log-in is één jaar geldig. Optioneel kan je extra een boek aankopen bij inschrijving. Beschikbaar in het Nederlands, Engels of Frans.
* WSET 3 – studiepakket in het Engels wordt via Bpost naar je toegezonden. Optioneel kan je extra een boek aankopen bij inschrijving. Beschikbaar in het Nederlands of Frans.

Opgelet, het examen is voor de online opleidingen sowieso altijd in het Engels. De prijs van de extra boeken staat bij de aparte cursussen vermeld.

Belangrijk!
De cursist is zelf verantwoordelijk om over een betrouwbare internetverbinding te beschikken en software te downloaden om PDF’s te openen. Veel opdrachten en bijlagen worden geplaatst als PDF’s.

WSET® examen?
Hou er rekening mee dat het examen persoonlijk en schriftelijk dient afgelegd te worden bij WineWise en niet online.
Voor WSET Level 1 en Level 2 kan een “remote invigilation” aangevraagd worden mits betaling van een meerprijs van 35 € (excl. BTW).

Online - WSET Level 1 Sake

WSET Level 1 Award in Sake

Leer meer over sake door middel van een 4 weken online studieprogramma dat flexibel is om te werken rond uw bestaande verplichtingen. The online WSET Level 1 Award in Sake heeft betrekking op dezelfde syllabus als de klassikale lessen, maar door middel van een ondersteunde en interactieve “online classroom”. Eindtermen.
Taal: De online cursussen voor sake zijn standaard altijd in het Engels. 

Online - WSET Level 1 Spirits

WSET Level 1 Award in Spirits

Leer meer over gedistilleerd door middel van een 4 weken online studieprogramma dat flexibel is om te werken rond uw bestaande verplichtingen. The online WSET Level 1 Award in Spirits heeft betrekking op dezelfde syllabus als de klassikale lessen, maar door middel van een ondersteunde en interactieve “online classroom”. Eindtermen.
Taal: De online cursussen voor spirits zijn standaard altijd in het Engels. 

Online - WSET Level 1 Wines

WSET Level 1 Award in Wines

Leer meer over wijnen door middel van een 4 weken online studieprogramma dat flexibel is om te werken rond uw bestaande verplichtingen. The online WSET Level 1 Award in Wines heeft betrekking op dezelfde syllabus als de klassikale lessen, maar door middel van een ondersteunde en interactieve “online classroom”. Eindtermen.
Taal: Online begeleiding, studiematerialen en examen zijn standaard in het Engels. Je kan een extra PDF aankopen in het Nederlands of Frans op aanvraag.

Online - WSET Level 2 Spirits

WSET Level 2 Award in Spirits

Een gedegen verdieping in de spiritswereld door middel van een 5 weken online studieprogramma dat flexibel is om te werken rond uw bestaande verplichtingen. De online Level 2 Award in Spirits heeft betrekking op dezelfde syllabus als de klassikale lessen, maar door middel van een ondersteunde en interactieve “online classroom”. Samen met uw collega’s bestudeer je het onderwerp onder leiding van een specialist terzake. Eindtermen.
Taal: De online cursussen voor spirits zijn standaard altijd in het Engels.

Online - WSET Level 2 Wines

WSET Level 2 Award in Wines

Leer meer over wijnen door middel van een 5 weken online studieprogramma dat flexibel is om te werken rond uw bestaande verplichtingen. The online WSET Level 2 Award in Wine heeft betrekking op dezelfde syllabus als de klassikale lessen, maar door middel van een ondersteunde en interactieve “online classroom”.  Eindtermen.
Taal: Online begeleiding, studiematerialen en examen zijn standaard in het Engels. Je kan een extra boek aankopen in het Nederlands of Frans op aanvraag.

Online - WSET Level 3 Wines

WSET Level 3 Award in Wines

Een gedegen verdieping in de wijnwereld door middel van een 9 weken online studieprogramma dat flexibel is om te werken rond uw bestaande verplichtingen. De online Level 3 Award in Wijn heeft betrekking op dezelfde syllabus als de klassikale lessen, maar door middel van een ondersteunde en interactieve “online classroom”. Samen met uw collega’s bestudeer je het onderwerp onder leiding van een specialist terzake. Hou er rekening mee dat het examen persoonlijk en schriftelijk dient afgelegd te worden bij WineWise en niet online. Eindtermen.
Taal: Online begeleiding, studiematerialen en examen zijn standaard in het Engels. Je kan een extra boek aankopen in het Nederlands of Frans op aanvraag.

WSET Level 4 Diploma in Wines START module (D1-D2-D6)

WSET Level 4 Award in Wines

De hoogste wijnopleiding in de BeNeLux van internationaal topniveau.
De Diploma Course is bedoeld voor kandidaten met een gedegen kennis en ervaring met wijn, in het bezit van het WSET® Level 3 Award. Het is de vlaggenschipkwalificatie van de WSET, ontwikkeld om mensen voor te bereiden op hogere posities binnen de wijn- en dranken sector. De cursus brengt productkennis en proefvaardigheden naar een specialistisch niveau, de nadruk ligt op de professionele benadering van wijn. De Diploma Course wordt onderwezen door een internationaal team van ervaren Masters of Wine en/of specialisten in hun onderwerp. Het Diploma is internationaal erkend en kent in binnen- en buitenland een hoog aanzien. Het is bovendien de meest aangewezen vooropleiding voor de studie tot Master of Wine.
Alle cursisten starten met de START module. Daarna kan je nog beslissen om D3, D4 en D5 online of klassikaal te doen.  Eindtermen.
Taal: Alle lessen, online begeleiding, studiematerialen en examen zijn standaard in het Engels.