WineWise Basiscursus

WineWise basiscursus
De vraag is gekomen of we ook een basiscursus wijn aanbieden zonder certificatie. Zo is de WineWise basiscursus ontstaan.
In 5 sessies van 2,5u leer je op een ongedwongen manier de wijnwereld kennen doorheen de belangrijkste wijnstijlen en druivenrassen. Deze linken we telkens aan de voornaamste wijnregio’s uit de hele wereld. We maken wel gebruik van de weldoordachte proefmethode van WSET. Zo leer je de belangrijkste aroma’s en smaken van wijn onderscheiden en benoemen.
De WineWise basiscursus helpt je om je eigen mening te vormen rond een glas wijn. Handig om uw wijnaankopen te vergemakkelijken en een eerste stap om een eigen wijnkelder aan te leggen. Ook krijg je de basisbegrippen mee om wijn en gerecht te combineren.

Waar kun je hiervoor terecht?
De WineWise basiscursus wordt aangeboden bij meerdere wijnhandelaars of horecazaken die samenwerken met een WineWiseTrainer.
De onderstaande links brengen je bij de verschillende locaties die een WineWise basiscursus aanbieden in samenwerking met WineWise.
Klik op “meer info” naast hun naam. Dan kom je op hun website terecht waar de info staat over de cursusdata die ze aanbieden. De WineWise Trainer verzorgt de verdere cursusadministratie en werkt volledig onafhankelijk.
WineWise garandeert dat ze de juiste kwalificatie hebben om de cursus aan te bieden en zij krijgen de nodige begeleiding en ondersteuning van WineWise. De kostprijs van de basiscursus varieert naargelang de WineWise Trainer en start al vanaf 285 € voor 5 sessies (incl 21% BTW).

Voor wie?
Een ideale, ontspannen cursus voor wie start met wijn.
Je leert er de basisbegrippen en kan nadien een woordje meepraten over wijn.
Ook professionelen, die zich niet overdag kunnen vrijmaken, kunnen starten met deze cursus. Wil je na afloop van de cursus toch het WSET niveau 2 certificaat behalen, dan kun je, met de unieke code die je in het cursusboek vindt, je aanmelden bij WineWise. Je ontvangt dan een studiegids en een digitale extra sessie om je optimaal voor te bereiden op het WSET niveau 2 examen. De extra kost hiervoor is 185 € (incl 21% BTW)

Ben je professioneel met wijn bezig in de wijnhandel of in de Horeca, en kun je overdag les volgen, dan raden we je aan om de onafhankelijke professionele dagcursus WSET niveau 2 in wijn te volgen bij WineWise. Deze dagcursus komt ook in aanmerking voor betaling via kmo-portefeuille (40% subsidie).

De WineWise basiscursus, als ook de WSET cursussen, kunnen bedrijfsintern gegeven worden. Voor meer informatie klik hier.

Schrijf je in en leer zoveel meer over wijn!

Schrijf je hier in voor het WSET Level 2 examen met jouw unieke code die je kan terugvinden op de eerste pagina van je boek.
Maak je keuze uit één van onderstaande examendata:
* donderdag 19/12/2019 om 19u in Antwerpen – deadline inschrijving 19/11/2019 – inschrijving
* zaterdag 28/03/2020 om 10u30 in Antwerpen – deadline inschrijving 28/02/2020
* zaterdag 20/06/2020 om 10u30 in Antwerpen – deadline inschrijving 20/05/2020

  • Schrijf je in met je unieke code

WineWise Trainers in België

Neem een kijkje naar de programma’s van onze WineWise Trainers in uw buurt: Een WWT heeft minimum het WSET niveau 3 behaald en het merendeel is ook WSET Diploma cursist of graduate. Wij raden je aan om je hiernaast, links, ook in te schrijven op onze nieuwsbrief waardoor we je automatisch informeren over onze nieuwe cursussen en WineWise Trainer initiatieven.

WineWise (Antwerpen)

WineWise Trainers: Sybille Troubleyn & Piet Vannieuwenhuyse, beiden DipWSET – WA
Geen individuele inschrijvingen, uitsluitend voor groepen, bij je thuis of op het bedrijf.
Op onze locatie in Antwerpen max 16 pax.

Mondevino (Borgloon)

WineWise Trainer: Kris Lismont DipWSET

WijnInZicht (Tienen)

WineWise Trainer: Peter Cattersel – WSET 3

Cellar.pro (Bachte-Maria-Leerne)

WineWise Trainer: Jef Pinxteren DipWSET – WA

Unwined (Mechelen)

WineWise Trainer: Koen Vanoverbeke WSET 3 & Bart Van Honsté WSET 3

Flessengeluk (Antwerpen)

WineWise Trainers: Patrick Nijs WSET 3 & Arne De Bruyne DipWSET