WineWise trainer aanbod

WineWise basiscursus: A Taste of Wine
De vraag is gekomen of we ook een basiscursus wijn aanbieden zonder certificatie. Zo is de WineWise basiscursus ontstaan.
In 5 sessies van 2,5u leer je de wijnwereld kennen doorheen de belangrijkste wijnstijlen en druivenrassen. Deze linken we telkens aan de voornaamste wijnregio’s uit de hele wereld. Met de weldoordachte proefmethode van WSET leer je de belangrijkste aroma’s en smaken van wijn onderscheiden. Een onmisbare cursus om je eigen mening te vormen rond een glas wijn. Handig om uw wijnaankopen te vergemakkelijken en een eerste stap om een eigen wijnkelder aan te leggen. Ook krijg je de basisbegrippen mee om wijn en gerecht te combineren.

Waar kun je hiervoor terecht?
De WineWise basiscursus wordt aangeboden bij meerdere wijnhandelaars of horecazaken die samenwerken met een WineWiseTrainer. Zij maken gebruik van het WSET® boek “Wijnen en gedistilleerd: het verhaal achter het etiket” . De onderstaande links brengen je bij de verschillende WineWise Trainers. Op hun website kun je de data terugvinden wanneer ze een WineWise basiscursus aanbieden bij jou in de streek. De WineWise Trainer verzorgt de verdere cursusadministratie. De kostprijs van deze cursus varieert naargelang de locatie en situeert zich tussen de 260 € en de 300 € voor 5 sessies (incl 21% BTW).

Voor wie?
Een ideale cursus voor wie start met wijn, je leert er de basisbegrippen.
Ook professionelen, die zich niet overdag kunnen vrijmaken, kunnen starten met deze cursus. Wil je na afloop van de cursus het WSET niveau 2 certificaat behalen, dan kun je, met de unieke code die je in het boek vindt, je aanmelden voor een extra sessie bij WineWise. In die sessie is het examen inbegrepen. Je ontvangt dan een studiegids en een vimeo over spirits om je optimaal voor te bereiden op het WSET niveau 2 examen.De extra kost hiervoor is 185 €.

Ben je professioneel met wijn bezig in de wijnhandel of in de Horeca, en kun je overdag les volgen, dan raden we je aan om de onafhankelijke dagcursus WSET niveau 2 te volgen bij WineWise. Deze dagcursus komt ook in aanmerking voor kmo-portefeuille.

Schrijf je in
Schrijf je hier in met jouw unieke code.

Mogelijke examen data
* maandag 29/04/2019 om 19u in Antwerpen – deadline inschrijving 5/04/2019
* donderdag 23/05/2019 om 19u in Antwerpen – deadline inschrijving 2/05/2019
* donderdag 20/06/2019 om 18u in Antwerpen – deadline inschrijving 30/05/2019 (laatste kans om deel te nemen aan dit examen)

  • Schrijf je in met je unieke code

WineWise Trainers in België

Neem een kijkje naar de programma’s van onze WineWise Trainers in uw buurt: Een WWT heeft minimum het WSET niveau 3 behaald en het merendeel is ook WSET Diploma cursist of graduate. Wij raden je aan om je hiernaast, links, ook in te schrijven op onze nieuwsbrief waardoor we je automatisch informeren over onze nieuwe cursussen en WineWise Trainer initiatieven.

WineWise (Antwerpen)

WineWise Trainers: Sybille Troubleyn & Piet Vannieuwenhuyse, beiden DipWSET – WA
Geen individuele inschrijvingen, uitsluitend voor groepen, bij je thuis of op het bedrijf.
Op onze locatie in Antwerpen max 16 pax.

Mondevino (Borgloon)

WineWise Trainer: Kris Lismont DipWSET

WijnInZicht (Tienen)

WineWise Trainer: Peter Cattersel – WSET 3

Cellar.pro (Bachte-Maria-Leerne)

WineWise Trainer: Jef Pinxteren DipWSET – WA

Unwined (Mechelen)

WineWise Trainer: Koen Vanoverbeke WSET 3 & Bart Van Honsté WSET 3

Flessengeluk (Antwerpen)

WineWise Trainers: Patrick Nijs WSET 3 & Arne De Bruyne DipWSET

Sommtimes (Puurs)

WineWise Trainer: Steven Platteaux DipWSET

Grand Cru (Koningshooikt)

WineWise Trainer: Serge Verboven WSET 3

The Wine Source (Antwerpen & Brasschaat)

WineWise Trainer: Sebastien De Meulemeester WSET 3

ad invinitum (Ekeren)

WineWise Trainers: Steven Goossens & Alexia Van Bladel, beiden WSET 3