WineWise nu ook in Brussel

WineWise opent nieuw wijneducatie centrum te Brussel

WineWise, de Belgische referentie inzake wijneducatie, opent vanaf oktober 2019 een nieuwe locatie in het Excellis centrum te Evere. WineWise biedt reeds sinds 2001 professionele en gecertificeerde wijnopleidingen aan vanuit Antwerpen en Gent en richt zich met deze nieuwe locatie op de Brusselse en omringende horeca, wijnhandel, en wijnliefhebbers. 

WineWise is de erkende aanbieder in België en Nederland voor alle opleidingen van het Wine and Spirit Education Trust (WSET), de internationale wereldleider voor wijneducatie. “Wijneducatie zit wereldwijd in de lift.”, zegt Sybille Troubleyn, oprichtster van WineWise, “Vorig jaar volgden meer dan 100,000 mensen een WSET wijnopleiding, een groei van 15%. Met onze nieuwe locatie beantwoorden we de toenemende vraag op de Belgische markt.”

Door het volgen van een professionele wijnopleiding kunnen wijnhandelaars en (toekomstige) wijnprofessionals met meer kennis van zaken wijn selecteren en adviseren. Daarnaast richt WineWise zich ook op de Brusselse horeca. “Het opstellen van een aantrekkelijke wijnkaart en het geven van wijnadvies blijft een pijnpunt voor veel restaurants.”, volgens Sybille Troubleyn. “We willen hen toelaten om een betere klantenservice te leveren door hun personeel meer vakkennis over wijn te geven.”

Gezien het meertalig en internationaal doelpubliek zullen de cursussen initieel in het Engels aangeboden worden door een professioneel team van lesgevers. Onder andere Antoine Lehebel, sommelier bij het Brusselse 2-sterren restaurant Bon Bon en recent bekroond tot 10de beste sommelier ter wereld zal er les geven. De lessen zullen zowel overdag en ‘s avonds gegeven worden, en na het slagen voor het examen krijgt elke deelnemer een internationaal WSET certificaat.

Voor meer informatie, zie https://www.winewise.be of contacteer brussels@winewise.be
https://wsetglobal.com/news-events/news/2019/wset-reports-record-annual-candidate-figures-in-50th-year