WineWise cursussen – Wine Scholar Guild


De studie- en certificeringsprogramma’s van de Wine Scholar Guild ™ bieden gevorderde wijnstudenten de kans om zich te specialiseren in de wijn- en wijngebieden van de drie belangrijkste wijnproducerende landen: Frankrijk, Italië en Spanje.

Waarom biedt WineWise de Wine Scholar Guild kwalificaties?

WineWise ondersteunt de wijnprofessional om zijn/haar wijn of spirit kennis te verdiepen en internationale kwalificaties te behalen. De WSG-kwalificaties zijn ontworpen voor graduates van WSET-niveau 3 en WSET Diploma. Maar ook voor zij die afgestudeerd zijn aan een andere langdurige wijnopleiding (Syntra, CVO, Vinoloog) en die meer diepgaande kennis willen verwerven.

WineWise is de aanbieder van het WSG-programma voor België en Nederland. Deze diepgaande wijneducatieprogramma’s bieden actuele, nauwkeurige en diepgaande informatie over de wijnen en wijngebieden van het bestudeerde land.

Het programma is een combinatie van e-learning-modules, quizzes en optioneel proefworkshops, deze aangeboden door WineWise. Alle studiematerialen, e-learning modules en examens zijn in het Engels. Voor de Spanish WSG zijn er tevens Nederlandstalige recordings beschikbaar met Frank Smulders MW.

De WSG programma’s kunnen zonder tasting gevolgd worden. Maar de tastings helpen om de theorie te toetsen en beter te begrijpen.

WineWise kan deze kwalificaties ook bij u in de zaak aanbieden voor je personeel en/of klanten. Meer informatie?

Wine Scholar Guild France

Het French Wine Scholar (FWS) studie and Certificatie programma biedt actuele, nauwkeurige en diepgaande informatie over de Franse wijnregio’s en hun wijnen (wijnwetgeving, druivensoorten, wijnbouw, wijnmaken). Een specialisatieprogramma ontwikkeld en beheerd door de Wine Scholar Guild, met steun van het Franse Ministerie van Landbouw. Het is bedoeld voor gevorderde wijnstudenten, of het nu professionals zijn of serieuze wijnliefhebbers.

Wine Scholar Guild - Italy

Het Italiaanse Wine Scholar ™ -educatieprogramma is een Italiaanse wijncursus die is ontworpen om toegewijde wijnstudenten het meest geavanceerde en uitgebreide studieprogramma voor specialisatie in Italiaanse wijn te bieden.
Het is gemaakt door de native Italian, Maurizio Broggi, DipWSET , FWS, CSW met de steun van de Italiaanse wijn DOC / G consortia.
De cursus Italian Wine Scholar bestaat uit twee afzonderlijke eenheden:

  • Unit 1: De wijnen van Noord-Italië
  • Unit 2: De wijnen van Midden- en Zuid-Italië
Wine Scholar Guild Italy - Prep

Het Italiaanse Prep Wine Scholar ™ -educatieprogramma is een basiscursus over Italiaanse wijnen die zich richt tot zowel de nieuwsgierige wijnliefhebber als de aankomende wijnprofessional. Als basiscursus blijft IWS Prep zeer toegankelijk. Naast de essentiële wijninformatie wordt de opleiding verrijkt met heel wat cultuur en gastronomie topics. Deze cursus is uw paspoort om Italiaanse wijn te begrijpen. Het is eveneens de perfecte voorbereiding naar het internationaal geprezen Italian Wine Scholar certificatie programma.

Wine Scholar Guild Spain

Het Spaanse Wine Scholar ™ onderwijsprogramma is een Spaanse wijncursus ontworpen om toegewijde wijnstudenten te voorzien van het meest geavanceerde en uitgebreide studieprogramma voor specialisatie in Spaanse wijn. Het is gemaakt door de Spaanse wijnspecialist Rick Fisher, Spaanse Wine Scholar ™ Education Director.
Wines from Spain (ICEX - Spain's Trade & Investment Government Agency) erkent de uitzonderlijke diepgang en nauwkeurigheid van het programma en heeft het programma goedgekeurd.