WINEWISE CURSUSSEN - keep up NL - CALIFORNIA WINES - Capstone Education


StartTaalDag/avondStad
Geen opleidingen gepland.

Inschrijven "CALIFORNIA WINES - Capstone Education"

Periode:
Onderwerp:

Persoonlijke gegevens


Bedrijfsgegevens
Cursus

Ik schrijf mij in voor de cursus CALIFORNIA WINES - Capstone Education - - datum:

Algemene voorwaarden & privacy


Kostprijs

Fijn dat je interesse toont in onze WineWise opleidingen. Wij verwerken uw inschrijving binnen de 48u.
Heeft u na twee dagen nog geen nieuws ontvangen van ons, kijk dan ook even in uw spam-box, of contacteer ons op info@winewise.be. We wensen u alvast een leerrijke cursus toe.

OK

Data voor de proefsessies worden bekendgemaakt aan de mensen die ingeschreven hebben voor de e-learning modules. Direct inschrijven. Klik hier.

CAPSTONE CALIFORNIA WIJN CERTIFICATIE PROGRAMMA

Intro Niveau 1 | 6 Uren | begeleide proefsessie van 8 wijnen | €75

Het Inleidende Niveau 1 omvat zes uur wijncursus online te beginnen met de belangrijkste historische momenten in de geschiedenis van Californische wijn, met inbegrip van het Mission tijdperk, de periode na de goudkoorts, de drooglegging, en de moderne tijd. De proefsessie is vrijblijvend maar sterk aangeraden.
Niveau 1 kandidaten zullen:

 • Leren hoe de geografie van Californië, de Stille Oceaan en de bergketens van invloed zijn op de wijnbouw en wijnstijlen.
 • Fundamentele kennis verwerven van druiventeeltpraktijken en de specifieke kenmerken van de wijnbouw in vergelijking met andere vormen van landbouw. Identificatie en beschrijving van de belangrijkste druivensoorten die in Californië verbouwd worden.
 • Kennismaking met het systeem van American Viticultural Area (AVA), inclusief de wereldberoemde AVA’s van Napa Valley, Sonoma County en Santa Barbara County.
 • Ontdek de iconische wijnhuizen van Californië, zoals Ridge Vineyards, Frog’s Leap Winery en Robert Mondavi Winery.
 • Leer over de belangrijkste statistieken voor Californische wijn in de wereldwijde productie, consumptie en export.
 • Tijdens de begeleide proeverijen stellen we 8 wijnen voor die overeenkomen met de AVA’s en druivenrassen uit het cursusmateriaal.
 • OPGELET: de online cursus is in het Engels. Het proeven in het Nederlands, tenzij anders vermeld.

Als u zich wilt inschrijven voor niveau 1 “online”, klik dan op deze afbeelding:


U ontvangt dan binnen de 48u een speciale code om uw California Capstone avontuur te starten.

Voor de proefsessies krijg je dan een uitnodiging waar je op kan intekenen.
Enkel zij die de geregistreerd hebben voor de Capstone online lessen kunnen deelnemen aan de proefsessies.
____________________________________________________________________________

Basis Niveau 2 | 20 Uren |begeleide proefsessie van 15 wijnen | €125

De basis Niveau 2 cursus bouwt voort op Niveau 1 en omvat 20 uur wijncursus online en een verplichte proefsessie. Voor de theorie, zullen de cursisten belangrijke gebeurtenissen in de wijngeschiedenis van Californië op een tijdlijn kunnen plaatsen en sleutelfiguren identificeren die hielp om de wijnindustrie uit te bouwen.

 • Leer over belangrijke geografische factoren in belangrijke Californische regio’s, zoals rivieren, droge kreken en belangrijke bergketens, waaronder de Coastal Range, Mayacamas Mountains, de Vaca Range en Santa Cruz Mountains.
 • Neem een diepere kijk op zeven van de belangrijkste druivensoorten van Californië door het verkennen van de wijnregio’s waar ze worden geteeld en hun onderscheidende smaakprofielen.
 • Leer meer over de jaarlijkse levenscyclus van de wijnstok en gerelateerde termen zoals: bloei, knopzetting, verkleuring, opbinden, snoeien, groene oogst, oogsttijdstip en meer.
 • Leer de basisprincipes van het wijnmaken en ontdek de verschillen in vaten (Frans vs. Amerikaans vs. ander Europees eiken) en hoe de wijnstijl wordt beïnvloed door de keuze van het eikenhout.
 • Verdiep je in historische AVA’s in Lodi en de Sacramento Delta, Mendocino County, Paso Robles, San Luis Obispo County, Monterey County en Santa Cruz Mountains.
 • Tijdens onze verplichte begeleide degustatie zullen we 16 wijnen proeven die overeenkomen met de AVA’s en druivenrassen uit het cursusmateriaal

Als u zich wilt inschrijven voor niveau 2, schrijf u dan eerst in voor niveau 1.
Indien je reeds een goede kennis hebt van Californische wijn dan kun je ons een e-mail zenden om te bekijken of je direct kan inschrijven voor Capstone Level 2: info@winewise.be

Opgelet: wij zullen u alleen inschrijven voor Niveau 2 als u Niveau 1 heeft gevolgd. Proeverijen voor Niveau 2 worden aangeboden vanaf november 2021.

KOSTEN
Niveau 1: 75 € alles inbegrepen
Niveau 2: 125 € alles inbegrepen

Ben je lid van de WineWise Alumni Community?
Schrijf dan in via het WineWise LifeLong Learning platform want dan krijg je een aantrekkelijke korting.